Forstå jobopslaget rigtigt

Når du skal søge et job og skrive en ansøgning, er det vigtigt, at du læser opslaget grundig, så du kan bruge din ansøgning på at adressere det, der er vigtigt for virksomheden.

De fleste jobopslag følger den samme opbygning, og det kan være en stor fordel, at man kender genren, så man ved, hvad det er man skal fokusere på, når man læser et opslag.

Læs opslaget igennem
Hvad er det for en profil virksomheden søger? Passer den på dine kompetencer? Forstår du, hvad virksomheden leder efter?

Hvad er vigtigst i opslaget?
Du behøver ikke kunne sige ja til alt, hvad virksomheden leder efter – tænk på listen af efterspurgte kompetencer som en ønskeliste: virksomheden kan ikke regne med, at de får alle ønsker opfyldt.

Indhent informationer
Hvis der er noget i opslaget, som er uklart, eller hvis du har spørgsmål til stillingen, som ikke bliver besvaret i opslaget, så skal du ringe til kontaktpersonen. Det kan give dig et bedre indtryk af stillingen, og hvad det er, virksomheden lægger vægt på i opslaget.

”Mit bedste råd er at gennemgå virksomhedens hjemmeside, brug google, tjek kontaktpersonen på LinkedIn og kontakt så virksomheden. Formuler nogle spørgsmål til jobbet og virksomheden, som ikke står i opslaget eller på hjemmesiden. Men lad være med at fortabe dig i forberedelsen. Kom ud over stepperne og start en dialog med virksomheden. Det vil de gerne – og det viser din motivation,” siger Ann Berry, Regionschef Midt/Nord hos Konsulenthuset ballisager.

Adspurgte virksomheder bruger i gennemsnit 4 minutter og 36 sekunder på at tale med dem, der ringer på et opslag. Kun 1% svarer, at det ikke giver mening at ringe på et opslag.

(Kilde: Ballisagers rekrutteringsanalyse 2016)