Sådan skriver du en god ansøgning

Det kan være svært at komme i gang med at skrive en jobansøgning, men her er nogle tips og inputs til hvordan, du kommer i gang og får skrevet en god ansøgning.

En god ansøgning fylder højst en side, og den forholder sig til det konkrete opslag. Ansøgningen skal ikke være en gentagelse af dit CV, men den skal i stedet fokusere på det fremadrettede: Hvad er din motivation, hvordan vil du udføre arbejdet, og hvem er du som person?

Sådan kommer du i gang
Når du har lavet din research og afklaret eventuelle spørgsmål hos kontaktpersonen, skal du i gang med at skrive.

Tænk på din ansøgning som et svar på opslaget. Det betyder ikke, at du nødvendigvis skal besvare alle punkter i jobopslaget, men det betyder, at du skal adressere netop det, som ansøgningen fortæller dig er vigtigt for virksomheden. Hvad leder virksomheden efter? Forklar dem hvorfor de får det, når de vælger dig.

Hvad er din motivation?
Det er selvfølgelig vigtigt, at du får vist din motivation for at søge det her job. Hvorfor vil du gerne have jobbet? Find gerne en motivation, der stikker lidt dybere end at skrive, at du synes det lyder ”sjovt” eller ”spændende”.

Når du beskriver din motivation er det samtidig vigtigt, at du ikke falder i den fælde, at det hele kommer til at handle om, hvordan det her job er en rigtig god mulighed for dig, og at du er meget motiveret for det her job, fordi det vil være spændende for dig. Virksomheden vil gerne have en motiveret medarbejder, men de vælger ikke dig, fordi det er godt for dig. De vælger dig, hvis du kan vise dem, at du er det rette valg for dem.

Hvorfor passer du godt til jobbet?
Beskriv hvordan du passer på profilen. Match din faglighed og din erfaring med kravene i opslaget. Beskriv hvordan du vil udfylde jobbet, og hvordan du vil udføre arbejdsopgaverne.

Det handler om at vise, at du kender den virksomhed, du ansøger hos. Det kan godt kræve tid og grundig research at sætte sig ordentlig ind i den virksomhed, du søger job hos.

Hvem er du som person?
Hvilken type medarbejder og kollega er du? Fortæl lidt om dig selv – men lad være med at gentage dit CV eller komme med en lang liste over fritidsaktiviteter. Forsøg at give et overordnet billede af dig som person.

Arbejdsgivere bruger i gennemsnit 2 minutter og 18 sekunder på at læse ansøgningen igennem.

(Kilde: Ballisagers Rekrutteringsanalyse 2017)